Om oss

Företaget

Elixir Wine har sitt ursprung i HB Elixir som startades 1988. HB Elixir har arbetat med konsulting inom marknadsföring och management. Elixir Wine AB startades 2008 med inriktningen import av alkoholhaltiga drycker till den svenska marknaden. Elixir Wine säljer alkoholhaltiga drycker till Systembolaget som har monopol på försäljning till konsumenter. Försäljning sker också till Horeca (Hotell, Restauranger och Catering) och andra aktörer med alkoholtillstånd/serverings tillstånd.

Elixir Wine AB Denmark har som namnet säger sitt säte i Danmark och är inriktat på distansförsäljning av alkoholhaltiga drycker till svenska privatpersoner. Sedan 2016 sker detta huvudsakligen genom webbshopen www.BottleInBox.se

Benny Nilsson och hans fru Gunn-Marie Nilsson äger företagen. De har sedan början av 1980-talet varit hängivna vinentusiaster. Under åren har Benny och Gunn-Marie besökt åtskilliga vinmässor, vingårdar och även deltagit i ett stort antal vinprovnings evenemang som har letts av sommelierer och andra professionella inom vin branschen. Under årens lopp har de byggt upp en privat vinsamling från producenter runt om i världen.

Beslutet att starta Elixir Wine var ett naturligt steg och gav ägarna en möjlighet att arbeta kommersiellt med deras största intresse. Den kunskap och det nätverk de har erhållit under åren används nu för att förse den svenska marknaden med fler prisvärda produkter från producenter som tidigare inte fanns på den svenska marknaden.

2009 uppmärksammades Elixir Wine på den stora bristen på dansk så kallad Craft Beer på den svenska marknaden. Därför har på kort tid både egen kunskap byggts och extern kunskap knutits till företaget om ölmarknaden och kontakt etablerats med ett antal danska mikrobryggerier. Från december 2009 börjar introduktionen av danska mikrobryggerier i Elixir Wines regi. I stort sett alla öl på flaska testas av Elixir Wines egen ölpanel innan beslut tas att introducera dem i produktportföljen. I ölpanelen ingår både ölproffs (barchefer, bryggare) och amatörer för att få ett brett perspektiv på vad marknaden efterfrågar och vilka priser de är beredda att betala.

Partners

Elixir Wine har tecknat avtal med transport och logistik företag både i Sverige och i Danmark. På så sätt agerar Elixir Wine mycket flexibelt vad det gäller inköp, intransport, lagring och utleverans. Outsourcing är en ledstjärna i verksamheten: låt var och en göra det den är absolut bäst på.

Elixir Wine ingår i ett cluster av företag som samarbetar runt Öresundsregionen.

För att nämna ett av företagen så ingår:

Skandjuice & Food Denmark A/S (www.skandjuice.dk) är ett bolag med huvudinriktning på grossistförsäljning och 3 parts logistik inom förbrukningsvaror (forbrugsvarer) och drycker (öl, vin, sprit, läsk och saft) till flyg, rederier och resande i allmänhet. Skandjuice´s kärnkompetens är logistik. Leveranssäkerhet och effektivitet är nyckelord i det dagliga arbetet. Skandjuice levererar varor till de största flygplatserna i Skandinavien.

Leverantörs samarbete

Elixir Wine väljer noggrant sina leverantörer, etablerar ett långsiktigt och nära samarbete med dem. Tanken är att nå gemensamma mål genom enkel, rak och effektiv kommunikation. Elixir Wine förespråkar en tvåvägs kommunikation med sina producenter där man ger och tar råd och support så att produktutbud, förpackningar mm utvecklas för att passa den svenska marknaden. Tillsammans med sina leverantörer förser Elixir Wine sina kunders inköpare och produktchefer med information och kunskap om trender och nyheter som inhämtas från marknaden.