Goda nyheter för alla Stout-älskare där ute! Två riktigt bra Imperial Stouts från Amager Bryghus släpps nämligen på Systembolaget 20 januari respektive 17 februari.

Först ut är en oerhört populär klassiker, nämligen Hr. Frederiksen som släpps 20 januari. Hr. Frederiksen är väldigt tjock och fyllig i smaken med mängder av rostade inslag. Mycket maltig i smaken där även lakrits och kaffe kan träda fram. Den är även välhumlad vilket ger en bra beska, som i sin tur leder till en ytterst välbalanserad och potent Imperial Stout. En sann Amager-klassiker och trotjänare! Och detta såklart med all rätt, väldigt god och populär.

Ratebeer

Den andra Imperial Stouten som lanseras, den 17 februari, är La Santa Muerte. Till skillnad från Hr. Frederiksen lanserades La Santa Muerte på flaska för bara ett par månader sedan, och är en av Amagers nyaste Imperial Stouts. Den har på kort tid blivit väldigt populär, och faktiskt den flasköl från Amager som har varit mest uppskattad de senaste månaderna. La Santa Muerte är en kraftfull Imperial Stout med stor kropp, som trots att den är bryggd med honung inte är särskilt söt. Smaken är mörk choklad, kaffe, rostad malt, lakrits och torkad frukt. Viss sötma då den faktiskt är bryggd med honung, men eftersmaken är väldigt frisk och besk då den är ganska välhumlad.

Ratebeer

Lägg dessa datum på minnet!