Gamma Brewing Company

Gamma Brewing Company

Danska Gamma Brewing Company startades av fyra killar som alla redan hade erfarenhet av ölvärlden i Köpenhamn. De hade alla arbetat som bartender på olika ölpubar runtom i staden, och fick allt eftersom även upp ögonen för att faktiskt brygga öl. Ölintresset blev till slut för stort för att enbart handla om att servera och dricka öl! De var alla väldigt kunniga när det kom till öl och ölvärlden, och hade således en bra grund att stå på. Ingen av dem hade dock någon erfarenhet av att driva företag. Något som ändå inte hindrade dem från att starta Gamma Brewing Company!

Några av dem hade tidigare arbetat på Ølsnedkerens bryggeripub i Köpenhamn, och på den vägen kom de även in på Ølkollektivet i Gørløse. Från början bryggde de på kontraktsbasis hos Ølsnedkeren med deras utrustning, men köpte så småningom sin egen 20 literstank och blev fullvärdiga medlemmar hos kollektivet! Det lilla bryggeriet växer nu kontinuerligt – både med utrustning och personal – och fortsätter att brygga sin goda öl utanför en liten bit utanför Köpenhamn.

Deras mål är att brygga och leverera färsk, smakrik och spännande öl till Danmark och Skandinavien De brygger klassisk öl med sin egen moderna twist.

Färdigheter

Upplagt på

december 29, 2016